Wonen in Laren

Laren-Steenbergen

Laren-Steenbergen

De buurt Steenbergen in Laren ligt redelijk afgeschermd voor het doorgaande verkeer. Dit maakt de buurt ideaal voor een rustig, kindvriendelijk en veilig woongenot. Steenbergen heeft veel grote en aanwezige oude bomen die voor beschutting zorgen.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Laren-Steenbergen

Laren-Steenbergen is een villabuurt van Laren. De buurt staat bekend om zijn aantrekkelijke landelijke omgeving en zijn historische charme. Het is een welvarende buurt met een mix van traditionele en moderne architectuur.

Steenbergen ligt met de noordkant tegen een heuvel aan. Dit geeft de buurt een niet alledaagse uitstraling, lanen die omhoog of omlaag lopen en hoogte verschillen tussen de huizen en tuinen.

Het zuidelijke deel van de buurt ligt tegen het centrum van Laren aan en is als vlak te omschrijven. Grenzend tegen een ruimtelijk open plek, met onder andere een aanwezig hertenkamp, geeft de buurt hier een open uitstraling. Hier vind je ook wat kantoorvilla’s.

De buurt wordt gekenmerkt door prachtige landhuizen, villa’s en statige herenhuizen, omgeven door groene tuinen en weelderige landschappen. Veel van deze huizen zijn ruim opgezet en bieden privacy en rust aan de bewoners. De straten zijn over het algemeen voorzien van flinke bomen waardoor er zomers veel schaduw te vinden is.

Laren-Steenbergen ligt vlakbij het levendige centrum met diverse winkels, restaurants en cafés. Bewoners kunnen genieten van een breed palet aan culinaire en winkelmogelijkheden op loop/fietsafstand van hun woningen. Het dorp Laren zelf heeft een rijke culturele geschiedenis en staat bekend om zijn kunstgalerijen en musea, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor kunstliefhebbers.

De buurt is gunstig gelegen ten opzichte van andere steden in de regio. De nabijheid van snelwegen maakt het gemakkelijk om naar naburige steden en dorpen te reizen, zoals Hilversum, Amsterdam en Utrecht.

Laren-Steenbergen trekt een diverse gemeenschap aan, bestaande uit gezinnen, professionals en gepensioneerden. De buurt bezit een groot Woonzorgcomplex voor senioren. Het is een populaire buurt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en groene omgeving, weg van de drukte, maar toch met goede verbindingen naar stedelijke voorzieningen.

De Larense buurt Steenbergen is goed bereikbaar en ligt aan de uitvalswegen. Zo gaat de doorgaande weg van het centrum van Laren richting Bussum langs de buurt en is vanaf deze weg ook de snelweg direct en snel aanrijd baar. De bereikbaarheid van de buurt is goed te noemen.

De buurt heeft een tennisvereniging.

In beeld: Laren-Steenbergen

Cijfers en afstanden: Laren-Steenbergen

Inwoners: 1085

0-14 jaar
9%
15-24 jaar
5%
25-44 jaar
8%
45-64 jaar
16%
65+ jaar
62%

Huishoudens: 320

eenpersoons
41%
met kinderen
28%
zonder kinderen
31%

Afkomst

autochtoon
81%
westerse migratie
14%
overige migratie
5%

Koop/huur

koop
50%
huur
47%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

3/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Op de kaart: Laren-Steenbergen

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: