Wonen in Laren

Laren-Centrum

Laren-Centrum

Wonen in de Laren-Centrum is eigenlijk wonen in, of nabij, het centrum van Laren. De Brink, het middelpunt van de buurt is te herkennen aan de vijver, dit is de plek waar het kan koken van levendigheid.

Centrum

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Laren-Centrum

De Dorpskern van Laren is letterlijk het ademende hart van het oude kunstenaarsdorp. Een gebied met nog veel idyllische (woon)boerderijen en leuke winkels en galeries. Zomers veel gezelligheid op de terrassen en volop speel mogelijkheden op de groene Brink.
Als je naar Laren rijdt of fietst kom je eigenlijk altijd wel uit in de buurt Laren-Centrum. In dit gebied ligt het hart van Laren, de Brink, en komen verschillende hoofdwegen samen.

Naast veel aanwezige winkels en werkplekken van kunstzinnige is het leuk wonen. Met veel handigheden binnen handbereik en zomers veel leuke optredens en activiteiten op de Brink is het woongenot als levendig te omschrijven. Veel groen en parkeermogelijkheden aanwezig, leuke kleine slingerende straatjes die van of naar het centrum van het dorp leiden.

Laren-Centrum is een charmante en pittoreske buurt gelegen in het gelijknamige dorp Laren. Het is een historisch en cultureel rijk gebied dat bekend staat om zijn authentieke sfeer en karakteristieke architectuur. De buurt wordt gekenmerkt door smalle straatjes en prachtige oude boerderijen, waardoor het een bijzondere ambiance heeft.

De architectuur in Laren-Centrum is divers en omvat een mix van traditionele Nederlandse boerderijstijl, vakwerkhuizen en elegante villa’s. Veel van deze gebouwen dateren uit de 19e en vroege 20e eeuw, waardoor een historische sfeer behouden blijft. Het is een genot om door de straten te wandelen en de goed onderhouden gevels, bloemrijke voortuinen en karakteristieke details te bewonderen.

De buurt herbergt ook verschillende kunstgalerijen, boetiekjes, antiekwinkels en exclusieve boetieks, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor liefhebbers van kunst en winkelen. De lokale winkels en boetieks bieden een scala aan unieke producten, van mode en sieraden tot antiek en designartikelen. Bovendien vind je in Laren-Centrum een selectie van gezellige cafés, restaurants en terrassen waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en ontspannen met een drankje.

De Brink, het centrale punt van Laren-Centrum, is een levendige ontmoetingsplaats en het middelpunt van verschillende evenementen en festiviteiten gedurende het jaar. Het plein met vijver is omringd door gezellige terrassen en biedt een sfeervolle ambiance waar mensen samenkomen om te genieten van een hapje, een drankje of gewoon om te ontspannen en de bedrijvigheid om zich heen te observeren.

Naast de levendige winkel- en horecagelegenheden biedt Laren-Centrum ook groene ruimtes waar je kunt genieten van de rust en natuur. Het nabijgelegen Singer Museum, met zijn mooie tuinen, is een culturele trekpleister waar je kunt genieten van kunsttentoonstellingen en muzikale evenementen.

Kortom, Laren-Centrum is een idyllische buurt die de perfecte combinatie biedt van historische charme, culturele rijkdom, winkelmogelijkheden en gezelligheid. Of je nu op zoek bent naar een rustige wandeling door de smalle straatjes, wilt genieten van kunst en cultuur, of wilt ontspannen op een terras, Laren-Centrum verwelkomt je met open armen en laat je genieten van zijn unieke karakter.

De buurt is vanaf de snelweg A1 in enkele minuten aan te rijden. Vanuit de buurt naar Bussum is gedaan in 4-5 autominuten. Met de fiets naar Bussum is ruim 10 minuten. Hilversum is iets verder weg en kan bereikt worden in 7-8 minuten met de auto. Met de omgeving is een busnetwerk van kracht.

Laren-Centrum heeft echt alles. Van gezellige terrassen en restaurants tot de hedendaagse winkels waaronder twee supermarkten.

In beeld: Laren-Centrum

Cijfers en afstanden: Laren-Centrum

Inwoners: 1780

0-14 jaar
12%
15-24 jaar
8%
25-44 jaar
16%
45-64 jaar
32%
65+ jaar
33%

Huishoudens: 935

eenpersoons
43%
met kinderen
23%
zonder kinderen
34%

Afkomst

autochtoon
79%
westerse migratie
15%
overige migratie
7%

Koop/huur

koop
69%
huur
27%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

5/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Op de kaart: Laren-Centrum

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: