Wonen in Laren

Laren-Rijksweg Noord

Laren-Rijksweg Noord

De buurt Rijksweg Noord in Laren wil je absoluut wonen. Gelegen aan een van de mooiste stukken heide van het Gooi en direct aan uitvalswegen. Laren-Rijksweg Noord is te omschrijven als groen en stil.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Laren-Rijksweg Noord

Laren-Rijksweg Noord is een buurt gelegen in het charmante dorp Laren. Deze buurt ligt in het noordwestelijke deel van Laren langs de Rijksweg (snelweg A1), die de verbinding vormt met andere nabijgelegen steden en dorpen. Dit is dan direct ook een groot voordeel van de buurt voor mensen die pendelen naar nabijgelegen steden voor hun werk, zoals Amsterdam, Amersfoort of Utrecht.

Afhankelijk van de specifieke locatie in de buurt Laren-Rijksweg Noord, kan het wonen nabij de snelweg enige geluidsoverlast met zich meebrengen als gevolg van het verkeer. 

Laren als geheel staat bekend om zijn groene omgeving en natuurlijke schoonheid. In deze buurt is dat ook erg goed terug te vinden. De nabijgelegen natuurgebieden om te ontspannen en te recreëren zijn op loopafstand en grenzen aan de buurt aan de westelijke kant met een groot stuk heide.

De woonlocaties aan de kant van de heide zijn het mooist. Een vrij uitzicht op een prachtig natuurgebied en een ondergaande zon die achter het beboste en heuvelachtige heide landschap verdwijnt. Aan de oostelijke kant van de buurt heb je de snelweg die wordt afgeschermd met een geluidswal. Het leuke van de buurt Rijksweg Noord in Laren is dat deze je het gevoel geeft ergens anders te wonen dan in Laren. Dit komt door scheiding van de rest van het dorp door de snelweg A1.

De buurt wordt aan de zuidkant gescheiden, van de gelijknamige buurt Laren-Rijksweg Zuid, door een doorgaande weg tussen Laren en Hilversum.

Met de fiets ben je in no-time in het centrum van Laren en Hilversum. Met de auto ben je in 2-3 minuten op de snelweg. De buurt heeft aan de rand een La Place restaurant.

In beeld: Laren-Rijksweg Noord

Cijfers en afstanden: Laren-Rijksweg Noord

Inwoners: 415

0-14 jaar
20%
15-24 jaar
13%
25-44 jaar
14%
45-64 jaar
31%
65+ jaar
20%

Huishoudens: 155

eenpersoons
23%
met kinderen
45%
zonder kinderen
32%

Afkomst

autochtoon
74%
westerse migratie
16%
overige migratie
10%

Koop/huur

koop
85%
huur
15%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Op de kaart: Laren-Rijksweg Noord

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: