Wonen in Laren

Laren-Postiljon

Laren-Postiljon

Wonen in Postiljon is perfect voor gezinnen die kiezen voor veiligheid en rust. De omgeving is overzichtelijk voor het verkeer en maakt het een fijne speelbuurt voor kinderen.

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Laren-Postiljon

Laren-Postiljon is een charmante en relatief nieuwe buurt gelegen in het pittoreske dorp Laren. Laren staat bekend om zijn schilderachtige omgeving, artistieke erfgoed en welvarende gemeenschap, en de buurt Laren-Postiljon vormt daar geen uitzondering op.

Rustige, kronkelende lanen sieren het straat beeld. De bewoners zijn voornamelijk gezinnen met (meerdere) kinderen. Het ligt aan de rand van een enorm groen gebied en dit zorgt voor ruimte en rust. De omgeving is aardig autoluw en bestaat uit slecht bestemmingsverkeer.

De buurt Laren-Postiljon is gelegen in het zuidelijke deel van Laren en wordt gekenmerkt door een mix van huizen en groen. De straten zijn over het algemeen rustig en omgeven door goed onderhouden tuinen en bomen, wat bijdraagt aan de aantrekkelijke en serene sfeer van de buurt.

Wat betreft huisvesting, vind je in Laren-Postiljon een verscheidenheid aan woningstijlen, variërend van prachtige vrijstaande huizen tot charmante rijtjeshuizen en villa’s. Veel van deze woningen zijn ruim en architectonisch interessant, waardoor de buurt een elegante uitstraling heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Laren-Postiljon populair is bij gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een rustige en aantrekkelijke woonomgeving.

Naast de prachtige huizen biedt de buurt ook gemakkelijke toegang tot verschillende voorzieningen. Op korte afstand zijn er winkels, boetieks, restaurants en cafés te vinden, waardoor de bewoners kunnen genieten van het gemak van het hebben van basisvoorzieningen binnen handbereik.

Wat betreft natuur en recreatie heeft Laren-Postiljon ook veel te bieden. De buurt is omgeven door groen en is gelegen aan het Goois natuurgebied Postiljon, waar bewoners kunnen genieten van wandelingen, fietstochten en ontspanning in de buitenlucht.

Al met al is de buurt Laren-Postiljon een aantrekkelijke en welvarende woonomgeving in het mooie dorp Laren. Met zijn prachtige huizen, groene omgeving en nabijheid van voorzieningen, is het een plek waar bewoners kunnen genieten van rust, schoonheid en een hoogwaardige levensstijl.

In beeld: Laren-Postiljon

Cijfers en afstanden: Laren-Postiljon

Inwoners: 390

0-14 jaar
14%
15-24 jaar
18%
25-44 jaar
15%
45-64 jaar
33%
65+ jaar
18%

Huishoudens: 155

eenpersoons
29%
met kinderen
42%
zonder kinderen
26%

Afkomst

autochtoon
79%
westerse migratie
14%
overige migratie
6%

Koop/huur

koop
64%
huur
34%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Op de kaart: Laren-Postiljon

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: