Wonen in Laren

Laren-Oostereng

Laren-Oostereng

De Larense buurt de Oostereng heeft iets landelijks. Een deel van het woongedeelte grens dan ook letterlijk aan de akkers. Ruimte voor groen, ontwikkeling en speelplezier, dat is de Oostereng.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Laren-Oostereng

Laren-Oostereng is een aangename buurt om te wonen met kinderen. Rustige en overzichtelijke straten, veel ruimte voor groen en speelmomenten. De afwisseling van nieuwe en moderne huizen met de nog authentieke, dan inmiddels wel verbouwde boerderijen, geven een gezellig samenhangend verband.

De buurt staat bekend om zijn aantrekkelijke omgeving met veel groen en open ruimtes. Er zijn verschillende groene gebieden waar bewoners kunnen genieten van de natuur en buitenactiviteiten kunnen ondernemen. Het gebied wordt ook doorkruist door enkele schilderachtige wandel- en fietspaden, waardoor het ideaal is voor mensen die graag actief willen zijn in de buitenlucht.

Laren-Oostereng heeft een vriendelijke en hechte gemeenschapssfeer. Bewoners kennen elkaar vaak en er onderling goed contact. Er zijn ook verschillende voorzieningen niet ver weg, zoals scholen, winkels en sportfaciliteiten, die het gemak en het comfort van de omgeving bevorderen. En dit allemaal op loop- en fietsafstand.

De ligging van Laren-Oostereng is gunstig, omdat het dicht bij het centrum van Laren ligt. Hierdoor hebben bewoners gemakkelijk toegang tot winkels, restaurants, cafés en culturele attracties. Ook de uitvalswegen naar omliggende dorpen en steden is zeer goed. De op en afrit van de snelweg A1 is maar enkele autominuten van je verwijderd. Dit maakt het pendelen en het verkennen van andere delen van de regio eenvoudig.

Al met al is Laren-Oostereng een aantrekkelijke buurt die rust, groen en gemeenschapszin biedt, terwijl het ook profiteert van de nabijheid van stedelijke voorzieningen. Het is een ideale plek voor gezinnen, professionals en iedereen die op zoek is naar een ontspannen en aangename woonomgeving.

In beeld: Laren-Oostereng

Cijfers en afstanden: Laren-Oostereng

Inwoners: 1200

0-14 jaar
18%
15-24 jaar
12%
25-44 jaar
16%
45-64 jaar
32%
65+ jaar
23%

Huishoudens: 935

eenpersoons
27%
met kinderen
42%
zonder kinderen
33%

Afkomst

autochtoon
78%
westerse migratie
17%
overige migratie
5%

Koop/huur

koop
88%
huur
12%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

3/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Op de kaart: Laren-Oostereng

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: